Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De klas van Greta

Vorige maandagavond kwamen mijn twee zeer nieuwsgierige vriendinnen (Ingrid en Martine) een kijkje nemen in mijn Nt2-klas 2.3 standaard.
Ik had mijn klas in twee verdeeld en elke groep speelde het Babbeloniëspel. Het werd een hele leuke avond en het uurtje was eigenlijk veel te snel voorbij. Mijn cursisten vertelden volop en in dat ene uurtje hoorde ik meer nieuwsjes dan anders in 1 maand. Er werden foto's getoond van baby's, trouwfoto's, verbouwingen werden overlopen en het spel zelf raakte al snel op de achtergrond.
Mijn cursisten waren blij met dat extra oefenmomentje en mijn vriendinnen begrijpen mijn enthousiasme nu veel beter.
 
Dinsdagmorgen had mijn 14-jarige zoon Lukas een vrije dag en om te vermijden dat hij zich verveelde had ik hem eens uitgenodigd in mijn klasje  Hier moet ik wel eerlijk toegeven dat er enige overtuigingskracht aan vooraf is gegaan. Tieners gaan nu eenmaal heel spaarzaam om met hun weinige vrije tijd. Maar na enige hindernissen waren we dan eindelijk zover. 
Ook hier had ik mijn klas in twee verdeeld om  het Babbeloniëspel te spelen en ik had Lukas bij de mannen gezet. Ondanks zijn jeugdige leeftijd waren ze heel erg geïnteresseerd in wat hij deed, zijn school, hoe het thuis was...en natuurlijk werd er ook over voetbal en superstrenge mama's gepraat. Ikzelf zat in mijn resterende vrouwengroepje en zo hadden wij het over typische vrouwenonderwerpen.
Resultaat: iedereen tevreden en er werd gepraat en zeer veel gelachen. 
 
Kortom: 2 leuke ervaringen 
 
Groeten
Greta