Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Duinse Polders 2017

Jaarlijks gaat er een tweedaagse door in de Duinse Polders in Blankenberge voor directies van de lagere scholen van de katholieke scholen. Het Zandschooltje tegenover de Bollaard behoort tot die koepel. Zij organiseren het onthaal van de directieleden.
Vorig jaar had de directrice van het Zandschooltje onze cursisten in Blankenberge nogal last-minute gevraagd om het onthaal te verzorgen. De klassen van o.a. Fabie en Suzy hebben daar toen aan meegewerkt.
Dit jaar wilden de dames van het Zandschooltje weer onze hulp inroepen en onze directeur besliste om Sarah Coens alles te laten organiseren.
 
( klik op de foto's om ze groot te zien )

Met haar gekende enthousiasme begon ze aan de taak. Van een leien dakje liep het niet want opeens veranderde het beginuur: i.p.v. om 9u begon het onthaal om 8u en moesten onze cursisten om kwart over zeven 's morgens klaarstaan aan de Bollaard. Maar met haar lieve glimlach overtuigde ze menig cursist om te bakken en te koken en vroeg op te staan. 

De klas van Sophie Wallijn ( niveau 7 ) was volledig van de partij, Suzy en Loes waren ook vroeg opgestaan om de cursisten van de Bollaard naar de Duinse Polders te brengen.

Sarah kreeg ook mij zo ver dat ik om 6u15 opstond, met mijn auto een rondje maakte in Sint-Kruis, Assebroek en centrum Brugge om met een bijna volle auto naar Blankenberge te koersen waar we nog een cursist ophaalden in de Pasteistraat ( what's in a name) en mooi op tijd in Duinse Polders toekwamen.

Waar mijn mond openviel want wat een weelde aan gebak, pannenkoekjes, pilav, groentekoekjes, chocoladesoezen, thee met saffraan, muntthee, linzensoep, koekjes met noten, koekjes zonder noten, lekker feestbrood, baklava, griesmeelkoekjes ....


De directeuren en directrices lieten het zich goed smaken en onze cursisten straalden terwijl ze bedienden en uitleg gaven over land, recept, ingrediënten ... begeleid door mooie klarinetklanken. De jonge muzikant had wat aansporing nodig maar wat speelde hij mooi en vol overgave.

Als bedankje kregen de cursisten allemaal een pictogrammenboekje van de directrice van het Zandschooltje. Ze bedankte ook onze school voor de fijne samenwerking.

Bedankt Sarah.

Bedankt collega's in Blankenberge

Bedankt cursisten.