Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Herfstvakantie

dag collega's,

Vrijdagnamiddag 28 oktober. Vanmorgen werd er in alle niet-standaard trajecten NT2-les gegeven en 11 collega's volgenden een bijscholing. Ook deze namiddag, vanavond en morgenochtend zijn er nog lessen. Maar dan is het vakantie voor iedereen.  Bedankt voor alweer twee maanden tomeloze inzet, hopelijk hebben jullie er van genoten en geniet nu met volle teugen van een verdiende herfstweek. Voor wie het nog ziet zitten, zijn er nieuwsjes en data. Wie pffffff-t, mag ze laten voor na de vakantie.

groeten,

Leen

Bonski's

De Bonski's zijn terug naar Roesland. Lennaert blijft in het land want samen met Peter Schoenaerts heeft hij een humoristisch programma in elkaar gebokst voor anderstaligen. Het gaat in november in première. Onze directie is zo enthousiast over Gelukkig zijn ( vorig schooljaar ) en Lennaert en de Bonski's gaan voor goud dat ik alweer uit de startblokken mag schieten voor een volgende voorstelling. Ik pfffff zelf even!

Kindjes

Op de Bonskidag werd de zoon van Eva en Sven geboren: Wolf is zijn naam. Van harte proficiat aan de kersverse ouders. We wensen hen heel veel geluk en plezier met hun zoontje.

Lies Gobyn gaf dinsdag haar voorlopig laatste les. Voor haar is het nu ook wachten op haar eerste kindje. We wensen haar alvast een fijne bevalling.

Voor je agenda

SNT Brugge praatavond

NT2 is actief, dat kan niet anders met zoveel collega's in zoveel werkgroepen.

maandag 21 november: we trappen of liever gezegd lezen de nationale voorleesweek op gang. Vrijwilligers komen voorlezen in alle klassen NT2 en dit zowel 's morgens, in de namiddag als 's avonds. Ook op dinsdagavond 22 november lezen we voor. ( zie mail van Ann en Saskia ) Helpen jullie ons om voorlezers te vinden?

vrijdag 25 november: praatavond voor onze cursisten van niveau 3 - 10. De affiches hangen op. Maak a.u.b. veel reclame bij cursisten en help ons een beetje met het zoeken naar moedertaalsprekers.

SNT Brugge Jan door Iris

Zaterdag 17 december organiseren Jan en Iris het allereerste SNT-schaaktoernooi. Er wordt ook een initiatie schaken gegeven. Meer info volgt nog. Hopelijk neemt Jan de tijd om zich rustig aan te kleden die dag want dat lukt hem niet altijd, zoals je op de foto kan zien. 

Op vrijdag 21 april 2017 gaan de hogere niveaus op uitstap naar Damme. Ze bezoeken het Tijl Uilenspiegelmuseum en maken een natuurwandeling. Gidsen zijn Bruno Comer en meneer Ninclaus.

De werkgroep uitstap organiseert ook een uitstap voor alle niveaus. Wanneer weten we nog niet maar we weten wel al naar waar en voor wie: het wordt de Westhoek dit jaar. Voor cursisten van alle niveaus, leerkrachten, partners, kinderen, vrienden.

Op maandag 30 januari 2017 komt de Brugse schrijfster Sylvia Vandenheede voor de cursisten van niveau vijf en zes vertellen over haar Wablieft-boeken Kind vermist en De kooi. Ook voor de hogere niveaus komt er ( op een andere datum ) een schrijfster op bezoek.