Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Linda's AFS klas

AFS Linda SNT november 2016

Klas AFS niveau 1 in SNT , wie zijn wij?

Al enkele jaren doet de  educatieve organisatie AFS beroep op onze school om  studenten tussen 15 en 19 jaar een “snel taalbad Nederlands” te geven. Deze jongeren nemen deel aan dit intercultureel uitwisselingsproject  van AFS om de Belgische cultuur te leren kennen. Ze verblijven 1 jaartje in een gastgezin en volgen  voltijds les aan  een Vlaamse school.  De extra verplichte lessen  in SNT worden 2x per week georganiseerd en lopen tot eind december.
Tijdens de week krijgen ze  op hun  school  meestal enkele uren vrij om hun Nederlands te oefenen. Elke week wordt er dus verwacht dat ze studeren en hun huiswerk  van de NT2-klas maken. In de les  NT2 werken we met het boek Zo gezegd , Zo geschreven en de cursus N1 van SNT.
De extra-murosactiviteiten en de BO-opdrachten worden aangepast aan hun leeftijd. Op dit moment worden er nieuwe testen gemaakt en komt er  een apart wekenplan .
Dit jaar heeft niet alleen AFS  leerlingen naar ons gestuurd maar ook de organisatie Rotary Club en YFU (youth for understanding). De negen  studenten komen deze keer uit Thailand, China, Mexico, Californië, Turkije, Japan en Brazilië.
Sommigen zijn zo  enthousiast over het Nederlands dat ze zich ook in het tweede semester inschrijven voor een cursus Nederlands.
Het is boeiend om met deze  jonge, gedreven mensen te werken.
Misschien krijg jij er eentje in je klas volgend jaar…


Groetjes
Linda